Heerhugowaard

De Goudvink

HDMZ Museum AG architecten cafetaria
HDMZ Museum AG architecten ontvangstruimte

Woningbouw

Appartementen de Goudvink

In de nieuwe wijk De Draai in Heerhugowaard worden 29 sociale huurwoningen gerealiseerd voor woningcorporatie Woonwaard. In het complex komen 8 studio’s, bestemd voor jongeren met een vorm van begeleiding en 21 twee- /driekamerappartementen. Het gebouw staat aan één van de entree’s van de wijk en neemt daarmee een prominente plek in.

De studio’s hebben we op de begane grond gesitueerd. Ze omsluiten het bergingscluster waardoor er geen blinde gevels zijn en hebben directe entree vanaf het maaiveld. Hierdoor interfereert het afwijkende levensritme zo min mogelijk met die van de overige bewoners. Het gebouw is zowel van de voorzijde als de achterzijde toegankelijk. Dit draagt ook bij aan de levendigheid rondom het gebouw.

Door het iets grotere programma op de begane grond steken aan de voor- en achterkant 2 volumes uit. Dit was voor ons de aanleiding om hier een afwijkende metselwerkstructuur toe te passen welke ook is doorgezet in de uitkragende balkons. De bovenste verdieping is voorzien van verticale belijning in het metselwerk die als een soort kroon op het gebouw staat. Aan de zijde van de wijkentree (noordzijde) voorzien we in een verbijzondering door middel van een groot overhoeks balkon.

5 Type project: Nieuwbouw
5 Start bouw: 2024
5 Opdrachtgever: Woningcorporatie Woonwaard
5 Aannemer: Tervoort Egmond
5 Aantal: 8 studio’s, 21 appartementen