Bloemendaal

Villa Duin

AG architecten Villa Duin Bloemendaal Voorkant
AG architecten Villa Duin Bloemendaal Achterkant

Bloemendaal

Villa Duin

Op dit mooie kavel op een duin in Bloemendaal hebben wij een vrijstaande villa ontworpen, geheel naar wens van de opdrachtgevers. Hun voorliefde voor ronde vormen komt zowel in het exterieur als interieur terug, zelfs in de keuken. Vanaf het terras aan de achtergevel is er een riant uitzicht en de wellness-ruimte onder het glazen dak biedt ’s avonds zicht op de sterrenhemel.

Via de aannemer kwamen we aan tafel bij de opdrachtgevers, een samengesteld gezin met een prachtig stuk duingrond als bouwkavel. De eisen van de opdrachtgevers waren zeer specifiek en voor ons als architect een uitdaging: ze wilden zo veel mogelijk ronde vormen en geen rechte hoeken.

 

Overhangend terras

Staande op het kavel in de lentezon werden de ideeën van de opdrachtgevers steeds duidelijker voor ons. Op dit glooiende terrein zou inderdaad een organisch gevormd, deels in het duin ingegraven volume, zeer op zijn plaats zijn. Aan de straatzijde hoog op het duin met optimale privacy en aan de achterzijde een overhangend terras met uitzicht op het dal er achter- optimaal gebruik van de ruimte op de kavel en van de mogelijkheden die het conserverende bestemmingsplan bood. Uiteindelijk is het huis zowel in plattegrond als in gevels een samenspel geworden van ronde en gebogen vormen, met toch heus wel een enkele rechte hoek. De halfronde keuken is op maat gemaakt, evenals de wastafels de douches en de baden.

 

Niveauverschil

De woonkamer heeft een niveauverschil in de vloer, waardoor verschillende plekken ontstaan (tv-, zit- en eetkamer) en extra ruimtelijkheid is gecreëerd. Wat altijd de kers op de taart is voor ons als bureau: we hebben in dit huis ook in het interieur veel mogen ontwerpen. Niet alleen de centrale trap met vanzelfsprekend een halfronde trapspil, maar ook de kastenwanden, open haard, verlichtingsplan etc.
De samenwerking met de opdrachtgevers was heel inspirerend en ook met de aannemer is heel intensief samengewerkt om tot een optimaal eindresultaat te komen. 

 

Uitdagende bouwprojecten vragen om een geolied bouwteam

“Uitdagende bouwprojecten als Villa Duin met al zijn ronde vormen en spannende hoogteverschillen worden niet van de ene dag op de andere gerealiseerd. Een project groeit en wordt van grof naar fijn uitgewerkt. Het is knap dat AG architecten het bijzondere denkbeeld van de opdrachtgever op papier heeft gekregen. ”

Marcel van der Worp, aannemersbedrijf Van der Worp

5 Type project: Nieuwbouw
5 Bouwjaar: 2010
5 Opdrachtgever: Particulier
5 Aannemer: Van der Worp
5 Oppervlakte: 480 m2

“Het is knap dat AG architecten het bijzondere denkbeeld van de opdrachtgever op papier heeft gekregen. Onderscheidend aan hen is, dat Anouk en George zowel ontwerpen als technisch kunnen tekenen. “

Marcel van der Worp
Aannemersbedrijf Van der Worp