Heiloo

Moderne mediterrane villa in Heiloo

AG architecten Villa Heiloo woonkamer-2
AG architecten Villa Heiloo woonkamer
AG architecten Villa Heiloo keuken

Heiloo

Moderne mediterrane villa 

Op een ruime kavel aan de rand van een Noord-Hollandse nieuwbouwwijk hebben wij deze moderne villa ontworpen die niet alleen mooi past in de omgeving, maar qua uitstraling en materiaalgebruik ook niet zou misstaan in Zuid-Europa. De eigenaren wilden juist op deze plek hun droomhuis bouwen en dat hebben we in nauwe samenwerking met hun mogen ontwerpen. Ze genieten nu van hun prachtig vormgegeven en ingerichte woning en zijn dagelijks in hun inpandige jetstream zwembad te vinden.

Om het huis duurzaam van energie te voorzien, werden er 49 zonnepanelen op het dak geplaatst en is gekozen voor een uitgekiende installatie met zowel koeling als verwarmng. Het natuursteen in de gevel – door de opdrachtgevers na lang zoeken in Portugal gevonden en op maat gemaakt – geeft de villa een exotische, mediterrane uitstraling. De woning heeft twee bouwlagen en een kelder en is door de verschillende bouwdelen intiemer dan je van buiten zou verwachten. Zo heeft het interieur nergens een overmaat en beschikt iedere woonfunctie over een eigen plek.

Hoewel de hal met vide ruim is, heeft de entree een besloten karakter door de indeling en inrichting met toegang naar diverse ruimtes. De trap naar de eerste verdieping is net als de verlichting in de vide een ware blikvanger. Via de entree kom je in de ruime eet- keuken die dankzij de grote raampartijen veel licht vangt. Aan het kookeiland is een lager plateau gemaakt, wat de natuurlijke verbinding vormt met de eettafel. Het bargedeelte van de keuken is een stukje de hoek om gebouwd en wordt zo bij de living betrokken. Aan weerszijden van de eettafel is een ruime, comfortabele zithoek.

Bijna overal in de woning ligt een eikenhouten vloer.  De badkamers zijn zorgvuldig vormgegeven, met toepassing van teakhouten meubels en een grote open doucheruimte met nissen en met marmeren wand- en vloertegels. De teakhouten vloer onder het vrijstaande bad loopt door in de achterwand en vormt zo gevoelsmatig een eiland.

5 Type project: Nieuwbouw
5 Bouwjaar: 2021
5 Opdrachtgever: Particulier
5 Aannemer: Bouwbedrijf De Groot
5 Maatwerk interieurbouw: Houtdesign
5 Interieurontwerp: Bethany Grace Designs
5 Zwembad: Waterwel Zwembaden
5 Oppervlakte: 778m2
5 Fotografie: Dré Wouters