Groningen

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

AG architecten UMCG cancer center Groningen werkplek
AG architecten UMCG cancer center Groningen vergadering
AG architecten UMCG wachtkamer prikpolie

Groningen

UMCG

Groningen Cancer Center

De eerste fase van afbouw en inrichting van dit oncologisch centrum hebben wij eind 2011 afgerond en werd geopend door prinses Margriet. Fase 2 is opgeleverd in 2018.Het is een moderne, innovatieve polikliniek geworden, waar de patiënt centraal staat. Door overzichtelijke, prettige ruimten te maken met een warme, natuurlijke sfeer hopen wij als architecten enigszins te kunnen bijdragen aan de zorg voor kankerpatiënten in de regio.

Polikliniek met prikpoli

Deze polikliniek in het UMCG is een combinatie van een zgn. functiepoli met een poli voor bloed- en urineafname. De uitdaging was om de routing van de verschillende patiëntenstromen op een logische wijze vorm te geven. Ook wilde men dat de beide afdelingen binnen één ruimte elk een eigen gezicht zouden krijgen. 

Inrichting Noordentree

In het UMCG ziekenhuis is aan de Noordzijde een tweede entree gerealiseerd. Wij hebben daarvoor de inrichting en afwerking ontworpen, met o.a. een vrijstaande balie en wachtbanken. De sfeer van een overdekte buitenruimte hebben we bereikt door hardsteen tegelbestrating en door de inrichting vorm te geven als robuust straatmeubilair. 

DAGCENTRUm ONCOLOGIE

Nu de beide poliklinieken in het UMCG geheel vernieuwd waren, hebben wij ook het dagcentrum, waar patiënten hun chemotherapie en andere behandelingen krijgen, geheel mogen vernieuwen. Ook hier staat het comfort van de patiënt centraal en is een functionele logistiek voor de medewerkers een belangrijk deel van de opgave geweest. Het dagcentrum is eind 2021 opgeleverd.

BEATRIX KINDERZIEKENHUIS UMCG

Momenteel zijn we bezig met het vernieuwen van de diverse afdelingen van het BKZ binnen het UMCG ziekenhuis. Ontwerpen voor kinderen en hun ouders is weer een heel andere, specifieke opgave. De verbouwing is gestart in 2022 en het gehele project zal naar verwachting eind 2023 afgerond zijn.

5 Type project: Zorg
5 Bouwjaar: 2010-2023 (diverse projecten)
5 Opdrachtgever: UMCG