bentveld

Verbouwing woonhuis Ebbingeweg

Raadhuisplein Zandvoort AG architecten Noble café en ristorante Andrea
Raadhuisplein Zandvoort AG architecten Balkons, torentje
Raadhuisplein Zandvoort AG architecten Noble Tree

Renovatie en verduurzaming

Energie neutrale woningrenovatie

Met een gedegen aanpak heeft AG als architect de bestaande jaren ’60 bungalow in het charmante Bentveld omgevormd tot een ruim en comfortabel gezinshuis. De bungalow was oorspronkelijk onder architectuur gebouwd en bevond zich op een uitdagend terrein, omgeven door weelderige bomen. Het ontwerp miste echter een verticaal accent en leek enigszins weg te vallen in het omringende groen.

Het zorgvuldig ontworpen interieur, gebaseerd op een doordachte modulemaat, is met respect behouden en als basis gebruikt voor de uitbreiding van de bungalow. Vanwege de wens voor meer ruimte hebben we deze gelegenheid aangegrepen om het bestaande ontwerp beter te laten integreren met het landschap. Hierdoor hebben we een kelder toegevoegd die, dankzij een aangepast maaiveld, voldoende daglicht ontvangt en naast het bieden van een verticaal accent ook zorgt voor een betere verbinding met de natuurlijke omgeving.

Hoewel de meeste oorspronkelijke gevels behouden zijn gebleven, zijn zowel de nieuwe als de bestaande gevels voorzien van buitenisolatie en afgewerkt met stucwerk of steenstrips. Hierdoor is het soms lastig om te onderscheiden welk deel toebehoort aan de oude bungalow.

We zijn verheugd te kunnen zeggen dat de nieuwe woning volledig klimaatneutraal is en dankzij deze transformatie klaar is om te voldoen aan de eisen van de 21e eeuw. Het resultaat is een bescheiden, doch comfortabele villa die op passende wijze zijn plek inneemt in het hedendaagse landschap.

5 Type project: Renovatie
5 Oplevering: 2024
5 Opdrachtgever: Particulier
5 Oppervlakte: 318m2 BVO