Bentveld

Duinvilla

AG architecten moderne rietgedekte villa Heemskerk Voorkant-

Droomhuis

Moderne, ruime gezinsvilla

In een prachtige omgeving vlakbij de duinen met vele mooie woonhuizen ontwierp AG deze mooie en ruime villa. In het ontwerp is rekening gehouden met het landschap; door het glooiende terrein kon er een souterrain gemaakt worden met daarin naast een loungeruimte ook een garage voor twee auto’s en plek voor alle fietsen .

De drie woonlagen zijn vanaf de entree en de oprit aan de vrij gesloten noordzijde zichtbaar, terwijl de woning zich aan de zuidzijde  als een transparant volume ‘opent’ naar de tuin. Zo wordt optimaal gebruik gemaakt van de oriëntatie van de woning en kan een bijna energie-neutrale woning gerealiseerd worden. Op twee plaatsen is een dakterras ontworpen, met prachtig uitzicht over het duinlandschap.

Het souterrain is grotendeels van prefab beton, de bovenste twee lagen van de woning zijn opgebouwd uit Cross Laminated Timber (CLT), een dragende houtconstructie, waarvan de binnenzijde overwegend met stucwerk is afgewerkt, maar plaatselijk ook bewust in het zicht gelaten is, wat een warme sfeer geeft in bijvoorbeeld de slaapkamers.

Het witte gevelstucwerk op robuuste natuurstenen plint en het gebruik van houten gevelvlakken sluiten mooi aan bij de groene omgeving.

5 Bouwjaar: 2023
5 Opdrachtgever: Particulier
5 Oppervlakte: 628m2